Problem osamljenosti

Problem osamljenosti

Velik problem

Osamljenost postaja vse večja problematika današnjega časa. Najbolj ogroženi so starostniki. Upokojitev, sprememba življenjskega sloga, zdravstvene težave, pomanjkanje socialnih interakcij so dejavniki, ki spremljajo obdobje “zlatih” let. V tem obdobju se marsikateri starostnik sreča z občutki osamljenosti in zapuščenosti.

Danes je tradicionalnih družin vse manj, pod istro streho ne živi več generacij. Preplet generacij je omogočil stalno interakcijo z otroki in vnuki, kar je nanje delovalo spodbudno in razbremenjujoče. Danes je tega zelo malo, tako da so starostniki velikokrat prepuščeni samim sebi, sploh, če nikoli niso imeli otrok ali z njimi nimajo stikov.

Zato je pomembno, da starostniku ponudimo/predstavimo različne aktivnosti, preko katerih bolje začutijo sebe in pridobijo občutek lastne vrednosti.

Tudi kadar družina, zaradi hitrega tempa življenja, nima dovolj časa, da bi sodelovali pri vseh aktivnostih sem tukaj jaz za vas.

-omogočim pogostejše stike (z družino, interakcije s sosedi, bivšimi sodelavci, vključim tudi v razna društva)

-spodbudim k različnim aktivnostim (tukaj predvsem pomagam z organizacijo in prevozom)

Prevoz in spremstvo
Pomoč na domu in od doma.
Osebna asistenca
Pomoč pri pripravi dopisov, pritožb itd.
Priprava in izvedba delavnic

Vsak si želi, da ga nekdo za roko drži - Skupaj je lažje.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.